google.com,pub-3226224778225954, DIRECT, f08c47fec0942fa0

U SDP-u ZAVLADALA PANIKA!

Nakon što su na Badnja ankete o popularnosti i podršci biračkog tijela političarima i političkim strankama pokazale da je Živi zid pretekao SDP i da su po tim anketama sada oni najjača oporbena sila u zemlji u redovima SDP-a nastao je pravi kaos i njihove facebook stranice ispunjene su velikim razočarenjem i porukama u kojima se traži hitno održavanje Konvencije na kojoj bi se trebale donijeti odluke o smjeni vodstva stranke.
Naravno, i ovoga puta su se pojavili oni koji tvrde da su te ankete lažirane te da situacije nije toliko loša koliko one pokazuju što naravno također ni u kojem slučaju ne treba isključiti kao mogućnost. Vjerujem da će se mnogi prisjetiti da sam i sam pisao i upozoravao i ukazivao na to da postoji velika vjerojatnost da su ankete lažirane jer gotovo je nemoguće da HDZ-u (čitaj Zločinačkoj organizaciji) i pored svih afera rejting ili stagnira ili raste.
Ipak, čak i pored toga u SDP-u imaju itekakvih razloga za zabrinutost jer stranka se i dalje osima, i to ubrzano. Gotovo svakodnevno je napuštaju članovi po manjim sredinama ali i oni viđeniji i široj javnosti poznatiji te je samim tim jasno da SDP više nema vremena za unutarstranačka prepucavanja, prepirke i previše filozofiranja nego da je upravo sada posljednji trenutak da se nešto drastično poduzme, da se napravi rez i eventualno izazove pozitivni šik, kako kod članova tako i kod simpatizera.
O svemu što se događa u stranci ali i informacijama da su ankete lažirane, na svom se facebook profilu očitovao i suspendirani stranački disident, saborski zastupnik Peđa Grbin;
„Ako je točno da moje kolege iz vodstva stranke imaju dokaze o namještanju anketa, pozivam ih da iste što je moguće prije javno pokažu. Namještanje istraživanja javnog mnijenja ozbiljno podriva povjerenje javnosti u legitimnost izbornog procesa i potrebno ga je što prije razotkriti i spriječiti!
Međutim, a bojim se da iz ponašanja onih koji o takvom namještanju kontinuirano govore proizlazi upravo to, nepotkrijepljene tvrdnje o namještanju su jednako toliko štetne i dodatno će narušiti povjerenje u politički proces, a više od toga, ugled SDP-a.
Zato: ili dokaze na sunce ili šutite, pokrijte se ušima i shvatite napokon što je pravi uzrok kaosu u stranci!“.
Kao i obično, svaka Grbinova riječ na svojem je mjestu i posve je točno da lažne optužbe stranci donose samo dodatnu štetu kao što joj donose i eventualne lažirane ankete jer, u glavama članova i simpatizera stvaraju dojam da je sa SDP-om stvar doista završena te se pod tim dojmom i u takvoj situaciji oni sve više okreću drugim političkim opcijama.
Prema svemu sudeći već sam početak nadolazeće godine u SDP-u će donijeti iznimno zanimljiva zbivanja, a nemojmo zaboraviti, izbori za EU parlament su pred vratima.

Više:  VELIKI PADAJU (HDZ, SDP, ŽIVI ZID, MOST), MALI RASTU (START, GLAS, HSS), A HIT MJESECA SU DALIJA OREŠKOVIĆ I START.

You may also like

PODRŽITE NAS