VJERUJE LI VIŠE BILO TKO U ONO ŠTO GOVORI “TO”!?

Kako god okrenuo, hoću – neću, uvijek nekako dođe do toga da na kraju ipak jednostavno moram nešto napisati i o NJOJ, predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović koju mnogi više niti ne drže ljudskim bićem nego je nazivaju – „TO“.
E sad nešto „TO“ tvrdi kako sve ono što govori o svojoj smjeni, sada već bivši njen savjetnik, nije istina i da on laže, a isto tako tvrdi i da ona nikada nije govorila ili bila u sukobu s premijerom RH Andrejem Plenkovićem i Vladom RH.
Ma hajte, pa zar bi ja sada trebao iz arhive izvlačiti sve njene izjave iz kojih je posve jasno da se mogu tumačiti kao izravni napad na Plenkovića i Vladu RH kako bih čitateljima dokazao da „TO“ laže? Naravno da ne jer cijela zemlja, točnije, narod te zemlje to zna, a znaju i mnogi izvan nje, u dijaspori po cijelom svijetu, pa čak i strani diplomati i političari.
I jučer sam u jednom od svojih nekoliko tekstova napisao kako sam od samoga početka, još u vrijeme kampanje za Predsjedničke izbore koje je „TO“ dobila, ukazivao i upozoravao da je „TO“ najveća opasnost za stabilnost i mir u Hrvatskoj ali i u cijeloj Regiji i iza tih svojih tvrdnji stojim i danas.
Nemojmo zaboraviti da je upravo „TO“ bila prva koja je rekla; „Kome se ne sviđa u Hrvatskoj može slobodno otići!“, i egzodus je krenuo. Zanimljivo je da su tu istu rečenicu kasnije upotrijebili i još neki pojedinci s desnog političkog spektra među kojima je bio i današnji potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Vaso Brkić.
Pa treba li uopće bilo koga podsjećati da se „TO“ od samoga početka svog mandata okružila najgorim šljamom u Hrvatskoj, od Velimira Bujanca i Tihomira Dujmovića do kriminalaca poput Zdravka Mamića i ostale bagre iz krim miljea u koju treba ubrojiti i krajnju desnicu unutar HDZ-a te da je u svakoj, po nju nezgodnoj situaciji, u kojoj se zbog toga našla lagala niti ne trepnuvši?
Da ne govorimo o tome da se kod vrlo važnih stvari za ovu zemlju često puta povlačila odbijajući se očitovati o tim pitanjima i uzimajući si vremena kako bi prvo opipala bilo javnosti, dakle, pripremala se reći ono što javnost želi čuti, a ne ono što ona doista misli.
„TO“ je jedno od najvećih zala koje se pored Zločinačke organizacije HDZ-a pojavilo na ovim prostorima u posljednjih dvadesetak godina i nadajmo se samo da će je ova posljednja afera oko smjene savjetnika napokon koštati predsjedničkog trona iako bi za njen opoziv, istragu, eventualno uhićenje, procesuiranje i nakon toga stavljanje iza rešetaka trebala biti dovoljna i afera oko kupnje izraelsko – neizraelskih zrakoplova F – 16 Barak u kojoj jednostavno ne može opravdati sve ono o čemu sada pišu svi mediji, a na što sam se i sam osvrnuo u jednom od svojih tekstova.
I za kraj, moram reći da me upravo zbog svega navedenoga, ne samo u ovom tekstu nego i u brojnim ranijim, pomalo iznenadila današnja izjava bivšeg ministra unutarnjih poslova RH Ranka Ostojića koji misli da smijenjeni savjetnik Mate Radeljić laže, jasno, ne isključujem niti tu mogućnost, no, znači li to da Ostojić više vjeruje osvjedočenoj lažljivici i obmaniteljici.? Nadam se da ne.

Više:  Sukob predsjedničkih kandidata na lijevom političkom spektru je nepotreban i posve pogrešan.

You may also like