Zašto je to građanima ove zemlje toliko teško shvatiti?

Iako sam svjestan toga da će možda na osnovu ovoga teksta mnogi reći da je to desničarenje već u ovoj prvoj uvodnoj rečenici tvrdim vam da nije i da je to u cijelom svijetu posve normalna stvar.
Vjerujem kako jučer nitko nije primijetio nešto za sve nas u Hrvatskoj zapravo strahovito bitno i kada bismo imali samo zrno svijesti i razumijevanja za to u zemlji bismo imali daleko manje problema nego je to u ovom trenutku slučaj.
Slušam tako izviješća s borbe Stipe Miočića u kojoj je nokautom pobijedio tamo nekog lika, što za ovaj tekst uopće nije važno, i kaže novinar, pozivam vas da jako dobro obratite pozornost, „Amerikanac hrvatskih korijena Stipe Miočić…“, ponoviti ću vam još jednom i malo više naglasiti, „AMERIKANAC hrvatskih korijena…“.
Onima kojima još nije jasno što želim reći pokušati ću to približiti na osobnom primjeru; Ja sam Hrvat mađarskih, njemačkih, hrvatskih ali i korijena austrijskih židova!.
Kada bi svi građani Hrvatske to shvatili i u skladu s tim se ponašali ne bismo morali imati zakone koji nas dijele po nacionalnim skupinama, točnije, manjinama, a samim tim izbjegli bismo gomilu nacionalnih nesporazuma, prepirki i prepucavanja, pa i optužbi i prije svega bismo svi bili LJUDI.

Više:  Miris love u EU parlamentu!

You may also like