ZBOG MISE NA BLEIBURGU I DANA ŽENA NA DRUŠTVENIM SE MREŽAMA VODI PRAVI RAT! KLEROFAŠISTI I USTAŠOIDNE S..NJE, POLUDJELI SU ZBOG ZABRANE MISE.

Odluka Katoličke crkve u Austriji izazvala je brojne reakcije u Hrvatskoj. I dok mnogi tu njihovu odluku bezrezervno podržavaju stavovi vladajuće kaste, a poglavito krajnje desno orijentiranih političkih stranaka žestoko su se na tu odluku obrušili drže je krajnje neprimjerenom. Na društvenim mrežama se tako vodi cijeli mali rat u kojemu sudjeluju svi, a hrvatska europarlamentarka i bivša kanadska policajka koja više niti sama ne zna koliko je desničarskih stranaka promijenila, Ruža Tomašić, poslala je jučer otvoreno pismo austrijskom biskupu koji je zabranio misu na Bleiburgu. Kaže kako je takva odluka skandalozna i šokantna;
“Odluka austrijske biskupije Gurk-Klagenfurt o zabrani održavanja svete mise na Bleiburškom polju na ovogodišnjoj komemoraciji skandalozan je i šokantan čin vrijedan svake osude.
Tvrdnja austrijske biskupije o tome kako je misa na Bleiburškom polju dio političko-nacionalnog rituala koji služi selektivnom tumačenju i percepciji povijesti može se jasno protumačiti kao čisti politički čin koji svoj izvor ima u utjecaju agresivnih i beskrupuloznih lijevih lobija na sami vrh crkvene hijerarhije austrijske katoličke crkve.
Činom bespogovornog prihvaćanja ovakve vrste indoktrinacije ponavljanjem višedesetljetnih floskula zaostalih iz nekih bivših režima crkva na otužan način gubi svoju primarnu funkciju duhovne voditeljice i mjesta najuzvišenije molitve i utjehe onima koji su u brutalnom bleiburškom pokolju izgubili svoje najmilije. Ono najtužnije u ovome činu jeste i ono najkontroverznije budući da je riječ o odluci jedne duhovne institucije, a to je oduzimanje prava na spokojan i dostojanstven počinak nevinim žrtvama ovog nezapamćenog pokolja u novijoj europskoj povijesti.“, napisala je Tomašić.
Jedna od stvari koje me doista začuđuju kod svih tih vjernika jest i ta da oni doista misle kako netko nema dostojanstven, spokojan i miran počinak ukoliko im se po grobovima i stratištima svi mi ne idemo redovito pokloniti. Za ljude koji bi trebali znati da je duša mrtvih već odavno napustila njihova ovozemaljska tijela (čitaj odijela) takva su stajališta i vjerovanja neizmjerno glupa i samo pokazuju da oni zapravo uopće ne vjeruju u ono što javno tvrde da vjeruju. Prema onome što je u svom pismu Tomašić napisala osobno stječem dojam da svi umrli ili ubijeni prije nastanka kršćanstva nemaju miran, spokojan i dostojanstven počinak jer da bi ga imali potrebno je na njihovim grobovima i stratištima održati klerofašistički dernek uz neizostavnu ustašku ikonografiju.
Inače, Tomašić je danas žestoko napala i predsjednika HSS-a Krešu Beljaka zbog njegovog oštrog komentara na čestitku u povodu Dana žena katolkinjama od strane Batarela, o čemu sam već izvijestio ranije, pa vrlo brzo možemo očekivati i Beljakov odgovor budući da on nikada nikome ne ostaje dužan.
Za kraj bih se osvrnuo još samo na jednu stvar koja je evidentno činjenica koju je teško pobiti, a na koju je ukazao/la osoba u jednom od komentara na jedan od mojih tekstova. Trebamo li mi u Hrvatskoj doista i nadalje dozvoljavati da nam se u državnu politiku miješaju oni iz dijaspore te da je uređujemo onako kako oni žele? Ruža Tomašić iz Kanade, Batarelo iz Australije i njima slični došli malo i svima nama prodaju silnu pamet o tome tko smo, što smo, kakvi smo i kakvi bismo trebali biti. Osobno, mislim da im je Beljak zapravo posve ispravno rekao; „Vratite se od kuda ste došli, pa tamo pravite svoje pripizdine!“, jer, nemojmo zaboraviti, upravo povratkom svih tih ustašoidnih govana početkom devedesetih sva su sranja za Hrvatsku i njene građane i započela, nismo ih započeli mi nego baš oni koji su se tada vratili poput Gojka Šuška i ostalih zločinaca toga doba.

Više:  ZABORAVITE NA PROSVJEDE, NJIMA NIKADA NITKO I NIŠTA NIJE POSTIGAO NITI PROMIJENIO!

You may also like