Zbog skandala u Banjoj Luci hrvatski veleposlanik povučen u Zagreb

NAKON skandala koji je izbio nakon što je hrvatski veleposlanik u Bosni i Hercegovini nazočio proslavi tzv. dana Republike Srpske, na kojem je odlikovan i srpski ratni zločinac osuđen u Hrvatskoj, iz vlade su ipak konkretno reagirali.Hrvoje Kresic@hkresic

Kažu mi upravo u @VladaRH da je predsjednik @AndrejPlenkovic tražio od @MVEP_hr Pejčinović Burić da pozove veleposlanika RH u BiH natrag u

Pogledajte druge tweetove korisnika/ce Hrvoje Kresic

Kako prenosi novinar televizije N1 Hrvoje Krešić, izvori iz hrvatske vlade otkrili su da je premijer Andrej Plenković zatražio od ministrice vanjskih poslova Marije Pejčinović Burić da pozove veleposlanika Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivana Del Vechija natrag u Zagreb.

Vlada nije znala da će veleposlanik doći na proslavu?

Vlada nije znala da će hrvatski veleposlanik biti na proslavi “dana Republike Srpske”, rekao je ministar uprave Lovro Kuščević za N1.

MVEP će tijekom dana poslati i službenu informaciju da je Del Vechio pozvan u Zagreb, kaže izvor iz Banskih dvora.

Nazočnost Del Vechija osudila su ministar branitelja Tomo Medved, koji je to opisao kao “neprimjeren postupak”, i ministar obrane Damir Krstičević, koji je to nazvao “sramotom”

Podsjetimo, osim hrvatskog veleposlanika, na svečanoj akademiji povodom “dana Republike Srpske”, koji se slavi iako je proglašen neustavnim,  bio je nazočan i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

U sklopu proslave posthumno je odlikovan srpski zločinac Slavko Lisica koji je u Hrvatskoj osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnih zločina na području Dalmacije. Lisica je kao zapovjednik oklopnih i topničkih postrojbi u sastavu Kninskog korpusa u rujnu 1991., temeljem Mladićeva naloga, zapovjedio topničke napade na Šibenik.

Pogledajte kako je izgledala neustavna proslava Dana RS-a

Više:  Hrvatska tajno financira Republiku Srpsku! Zagreb hrani Banja Luku

Izvor:

index

You may also like