ZDRAVSTVENI POREZ!!! Naviknite se na njega jer ubuduće ćete za njega čuti jako često. Ukratko, pljačka se nastavlja!

Nekoliko sam dana namjerno šutio čekajući da vidim i čujem što će o novim mjerama Porezne reforme Vlade RH napisati drugi mediji, a poglavito što će reći ekonomski i svi drugi stručnjaci i analitičari, oporba te sindikati.
Pozorno sam ih sve saslušao i jedino što mogu reći da je sve ono što su svi oni rekli u potpunosti očekivano te nije niti bilo potrebno čekati njih budući da je sve ono na što su oni ukazali i upozorili istoga trena i meni samom bilo posve jasno jer, gle čuda velikoga, pa čak i neizmjernoga, nove mjere Porezne reforme ponovno se svode na posve isto ono na što su se svodile i one prethodne, uzmimo siromašnima i dajmo bogatima.
Zašto to tvrdim? Pa iz jednostavnog razloga zato što snižavanje PDV-a s 25 na 24% te onoga u turizmu na 13% ide u prilog samo poslodavcima, a to što netko u Vladi RH očekuje da će zbog toga pasti cijene i porasti plaće slobodno neka objesi mačku o rep jer to se sasvim sigurno dogoditi neće.
Osim toga, vlast koja misli da će konstantnim poskupljenjima cigareta, alkohola, a sada i slatkih sokova, uspijevati puniti državnu blagajnu ili nekoga odvići od trošenja navedenoga živi u potpunoj zabludi.
ZDRAVSTVENI POREZ, to je ono što smo kod ovih mjera Porezne reforme čuli prvi puta, barem ja osobno, a odnosi se na sokove s prevelikom količinom šećera te sada država kreće i na standard onih koji ih troše u prekomjernim količinama, no, nemojte misliti da će se vlasti, poglavito najgori ministar u povijesti Hrvatske, Milan Kujundžić, zbog velike brige za zdravlje naših građana zaustaviti na tome jer neće.
Naime, u EU se već nekoliko godina razgovara o preslatkim i preslanim proizvodima, točnije o štetnosti šećera i soli za ljudski organizam. Dakle, posve je jasno da neće proći puno vremena kada će ZDRAVSTVENI POREZ biti uveden i na sve slatkiše, slane grickalice i sve ostale proizvode koji, po ne znam kojim mjerilima, sadrže previše šećera i soli te ćemo vjerojatno u nekoj vrlo bliskoj ili ipak nešto daljoj budućnosti kupovati slatkiše koji uopće nisu slatki ili pak plaćati malo skuplje one koji to jesu, a isto će se dogoditi i sa slanim grickalicama koje će biti neslane ili pak one skuplje, svima nama danas posve normalne.
Ukoliko slučajno mislite da je to sve, varate se, isto će vrijediti i za suhomesnate proizvode, pa tako u EU već sada tvrde kako su hrvatski pršuti, šunke, kobasice, kuleni itd., itd., preslani te se već sada razmišlja o tome da se donesu zakonske odredbe o količini soli koju smiju sadržavati. Da, da, „veeeeeelika briga“ za ljudsko zdravlje ne samo da će sve to dovesti do potpunog apsurda nego će i dodatno prazniti džepove građana te puniti državnu blagajnu.
Živjela nam EU! Živjele nam REFORME! Živio nam ZDRAVSTVENI POREZ! I neizostavno – Živio nam vjerodostojni HDZ!

Više:  Dalija Orešković i START uskoro će imati saborske zastupnike, a možda čak i svoj Klub zastupnika u Hrvatskom saboru.

You may also like