ŽIVOZIDAŠ BRUTALNO UZDRMAO POREČKI IDS JEDNIM PITANJEM!

Tijekom zasjedanja 18. sjednice Gradskog vijeća grada Poreča, datuma 13.12.2018. godine, istupio je vijećnik Živog zida, Emanuel Rudan, s jednostavnim pitanjem koje je, iz nepoznatih razloga, uzdrmalo Porečki IDS, gradonačelnika Lorisa Pršurića i predsjednika Gradskog vijeća Adrijana Jakusa.

,,Povodom kraja godine, imam pitanje za gradonačelnika. Zanima me isplati li se biti član IDS – a? Zamolio bih Vas da nam javno predočite imovinsko stanje bivšeg dogradonačelnika, gospodina Eda Kosa, prije nego je pristupio vašoj stranci te njegovo imovinsko stanje nakon što je istupio s dužnosti dogradonačelnika. Usporedimo ih. S obzirom da ste s njime u jako dobrim odnosima, to nije teško. Hvala.” – upitao je Emanuel Rudan.

Tijekom postavljanja jednostavnog pitanja od tridesetak sekundi, predsjednik Gradskog vijeća, Adrijano Jakus, je pokušao prekinuti Živozidaša Emanuela Rudana dobacivši besmislenu rečenicu ,,Kolega Rudan, to nisu pitanja za Gradsko vijeće nego za Živi zid”, ali se Emanuel Rudan nije dao omesti. Nakon što je vijećnik Živoga zida otišao s govornice, predsjednik Gradskog vijeća je rekao gradonačelniku Lorisu Pršuriću da ne mora odgovoriti na Rudanovo pitanje, no Pršurić ipak nije poslušao svojeg stranačkog kolegu. Vidljivo uznemiren, gradonačelnik je započeo svoj odgovor češkajući se po nosu: ,,Ja sam u jako dobrim odnosima i s Vama, Emanuel Rudan, a niste moja stranka. Ali smo si jako dobri.” Netom, nastavio je suvišnim rečenicama i odgovarajući na pitanje koje Rudan uopće nije postavio: ,,Evo jedna stvar je interesantna. Ali dobro da ste otvorili to pitanje. Generalno. Moja imovinska kartica, kao od svih prijašnjih gradonačelnika i dogradonačelnika je javna. A Vaša? Dajte Vi stavite sve prihode na papir da, javno, cijela država vidi. Ajde molim Vas. A sve ove odgovore, javno, na internetu možete vidjeti. Sve.

Gradonačelnik nije odgovorio točno jer se taj odgovor na internetu ne može pronaći. Na internetu se može dobiti uvid u imovinsko stanje političara na visokim dužnostima, ali ne i njihovo imovinsko stanje prije ulaska u određenu političku stranku, što je Emanuel Rudan zatražio.

Gradski vijećnik, Emanuel Rudan, nije tražio tek uvid u imovinsko stanje bivšeg dogradonačelnika, Eda Kosa, kako je to aktualni gradonačelnik ,,shvatio”. Pitanje Emanuela Rudana se odnosilo na usporedbu imovinskog stanja bivšeg dogradonačelnika prije njegovog ulaska u IDS s njegovim imovinskim stanjem nakon što je odstupio s dužnosti dogradonačelnika i to pred očima javnosti, a suština pitanja je bila ,,Isplati li se biti član IDS –a?”. Čudom, gradonačelnik je, namjerno ili nenamjerno, izvrnuo kontekst postavljenog pitanja i tako izbjegao javno usporediti imovinu u različitim razdobljima bivšeg dogradonačelnika. Na kraju je i prebacio živozidskom vijećniku Emanuelu Rudanu, koji je zaposlen kao običan radnik u jednoj privatnoj firmi, to da bi i on trebao javno iznijeti sve svoje prihode, odnosno svoju plaćicu od nekoliko tisuća kuna. Ipak, najčudnije u svemu je to što je gradonačelnik doživio alergijsku reakciju na trivijalno pitanje o bivšem dogradonačelniku.

(V. L.)

VIDEO:

Više:  Sve je više političkih stranaka koje se boje Živoga zida. Upravo zbog tog straha i bojazni sve je više onih koji ih nazivaju strankom opasnih namjera i Živi zid to i jest, ali samo za sve njih koji su zaprljali ruke uništavajući Hrvatsku.Izvor:

dalicom

You may also like